onsdag den 8. oktober 2008

Den flyvende kuffert - enden

Enden, hvor der er en del fyrværkeri - det anes bag tjenestepigen i forrige scene - og hvor fyren får sin straf for at lyve!
“Ja, jeg får vel også se til at gøre noget!” tænkte købmandssønnen, og så købte han raketter, knaldperler og alt det fyrværkeri, der tænkes kunne, lagde det i sin kuffert, og fløj så med det op i luften.
Rutsj, hvor det gik! og hvor det futtede.
Alle tyrkerne hoppede i vejret ved det, så deres tøfler fløj dem om ørene; sådant et luftsyn havde de aldrig set før. Nu kunne de da forstå, at det var tyrkeguden selv, som skulle have prinsessen.
Så snart købmandssønnen igen med sin kuffert kom ned i skoven, tænkte han: “Jeg vil dog gå ind i byen, for at få at høre, hvorledes det har taget sig ud!” og det var jo ganske rimeligt, han havde lyst til det.
Nej, hvor dog folk fortalte! hver evige en, han spurgte derom, havde set det på sin måde, men dejligt havde det været for dem alle sammen.
“Jeg så tyrkeguden selv,” sagde den ene, “han havde øjne, som skinnende stjerner og et skæg som skummende vande!”
“Han fløj i en ildkåbe,” sagde den anden. “De dejligste englebørn tittede frem fra folderne!”
Jo, det var dejlige ting, han hørte, og dagen efter skulle han have bryllup.
Nu gik han tilbage til skoven, for at sætte sig i sin kuffert — men hvor var den? Kufferten var brændt op. En gnist fra fyrværkeriet var blevet tilbage, den havde tændt ild, og kufferten var i aske. Han kunne ikke mere flyve, ikke mere komme til sin brud.

Ingen kommentarer: