torsdag den 3. december 2009

Min gamle nisse

Jeg har selv en fin gammel nisse. Jeg vil ikke sige, at han er fremme hver jul, men jeg er meget glad for ham. Han lå i en kommode, som mine morforældre gav mig, da jeg som 12-årig fik mit eget værelse. Både kommoden og nissen havde været min afdøde mosters. Hun døde, før jeg kan huske noget, men hun var altid savnet i familien. Hun var født 25 december, og hendes foto hjemme i mine forældres stue var altid pyntet med en grangren i julen.

1 kommentar:

Bobbinpin sagde ...

Kære Dorthe
Mærkeligt at havne på din side med "min gamle nisse". Da jeg var barn, legede jeg med min farmors nisser. Nogle var af porcelæn og fire fem af nisserne var fuldstændig magen til din nisse. Jeg arvede to af dem. Desværre blev en fuldstændig ædt af møl for MANGE år siden, men den anden har jeg stadig, og den er i fin stand.
Fra min far var barn boede han på Fejø fra han var 6 til 12 år gammel. Det var årene mellem 1922 og 28. På den lille telefoncentral, som havde til huse i posthusbygningen på øen, arbejdede en dame med at passe telefonsamtalerne til og fra Fejøs beboere. Denne dame fremstillede nisser nøjagtig som din, når der ikke var noget at lave. Hendes mand skar de små fine træsko.
Jeg har ALDRIG før set en nisse magen til min - og dem jeg legede med som barn.(Min søster har stadig sine to nisser.)
Mon ikke din nisse er lavet af den samme dame fra Fejø telefoncentral?
Det kunne være lidt sjovt om du evt. kan finde ud af, om der har været en forbindelse til Fejø.
MANGE venlige hilsner fra Kirsten
(gis@johansen.mail.dk)