tirsdag den 29. januar 2013

Malerisk fiasko

For flere år siden købte jeg et samlesæt til et honningkagehus i Brugsen i Harlev.  Det lå stadig i emballagen, så det så fuldstændig uforandret ud. I mellemtiden har jeg købt M&M's, sukkerstokke og falsk glasur til at pynte med. Chokoladerne skulle have været spist i 2009! Det var jo  helt ligegyldigt, for huset skulle ikke spises. Bare fotograferes med et par nissebamser.
Jeg havde planer om at sætte huset sammen med tape og lime pynten på med almindelig lim - ikke kogende sukkermasse. Jeg pakkede ud, og kun et lille hjørne af skorstenen var itu. Det viste sig hurtigt at pakketapen overhovedet ikke kunne fæste på kage! Malertape duede heller ikke. Nå, så måtte jeg jo ty til limen. Jeg startede med at pynte fronten af huset. Sukkerstokkkene var for store, så det betød ikke noget, at den ene var brækket. Men da jeg begyndte at lime sammen, brækkede kagehuset altså også. Og da delene blev sat på højkant, dejsede chokoladeknapperne let og elefant af!
Fiaskoen var total. Men et foto på bloggen kunne det da godt blive til :-)

onsdag den 16. januar 2013

Olle-stolen


Jeg købte stolen for længe siden i den svenske boghandel i Store Kongensgade i København. Jeg har bare først fået den færdig nu, hvor jeg har mere tid. Stolen var et samlesæt, hvor man selv skulle presse de udstansede dele ud og samle og lime dem. Stolen er en et par århundreder gammel almuemodel. Den er i en forkert målestok (1:10), men syner ikke ret stor.
Det var ikke så svært at samle delene, men jeg undlod dog at skære riller i tremmerne med en skalpel!
Jeg havde en idé om, at stolen skulle males hvid - en meget almindelig farve for svenske møbler. Og sandlig om jeg ikke faldt over en lille bøtte "almuehvid" hobbymaling hos Søstrene Greene. I går malede jeg den.

tirsdag den 15. januar 2013

Træet plyndres?

Det kunne godt se ud som om juletræet er fjernet, og pynten er ved at blive pakket ned.
Før jul var vi i Den Gamle By, og jeg købte de fleste af tingene der. Nu er det jo gratis for os efterlønnere at komme ind!
Et par af tingene er købt i en online miniatureshop.
Det fine lille julekort fik vi af Emma,. Hun er en kat og bor her på vejen. Vi passer hende af og til, når hun er alene hjemme.


Vores eget træ (som er af plastic) står endnu. Vi synes, at det er hyggeligt med lys i den mørke tid.

søndag den 13. januar 2013

Min antikbutik


Ja, det er jo bare en hylde i min vitrine, men mange af de ting, som jeg har samlet til min antikbutik, er udstillet her.
Lyset er ikke alt for godt, men nogen af de fine ting kan man da godt se på fotoet.
Måske får jeg en dag en rigtig butik - altså i dukkestørrelse!

lørdag den 12. januar 2013

Der kom et julekort..



..som jeg ikke havde regnet med i år. Det var fra en tidligere kollega, som havde glemt min afskedsreception, og det var hun ked af. Og det var jeg jo også. Med i kuverten var der en lille blå fyr. Hvordan kan Leila altid vide, hvad jeg lige vil synes er helt super?
Man kan indstille dukkens arme og ben, som man ønsker.







I mine gemmer har jeg fundet både jule- og sommertilbehør til Hr. Blå.

tirsdag den 8. januar 2013

Dansebjørn og slangetæmmer


Nu må der til at være lidt mere gang i denne blog. Sygdom, nytår og afmontering af diverse juleudstillinger er så småt overstået. I mit fotoapparat fandt jeg nogle fotos fra dagene lige før jul. Vi var på en hygge-bytur. Bl.a. besøgte vi en udstilling i Galleri Lunchmoney i Vestergade. Jeg havde læst om den i Lokalavisen. Jeg syntes, at der var en keramiker, der så interessant ud. Hun laver små figurer - de fleste af dem ret barske. Figurerne på mine fotos er nu ret fredelige - tror jeg da. Bjørnen ser mere ud til at ville redde den unge dame med de højhælede støvler end til at ville hende noget ondt. Eller bliver hun bortført? Slangen ser ud til at have fundet sin overmand. Her er det hende der hypnotiserer - ikke ham.


Figurerne er lavet af Line Riisager. Desværre har jeg bortkommet min værkfortegnelse, så jeg kan ikke huske de rigtige titler. Kunstneren er ved at opbygge en hjemmeside her

tirsdag den 1. januar 2013

GODT NYTÅR!

.. til alle, der læser dette.