lørdag den 29. september 2012

Porcelæn i snor

Jeg har før skrevet om smykker, som er lavet af miniatureporcelæn. Jeg har flere gange set dem på markeder i Ridehuset. Også smykker med muselmalet porcelæn har jeg set før. Nu findes de også - ret ureglementeret - i sort. Sælgeren på markedet på Lilletorv oplyste, at det kunne de unge piger godt lide, de blå var lidt bedstemoragtige. Så jeg købte straks et sortmønstret fad! Nej, jeg har nu heldigvis ikke noget imod at være bedstemoragtig, men kunne bare godt lide det sorte. Sælgeren syntes, at jeg var lidt ødsel, da jeg købte lædersnøren med. Man har jo altid en sølvkæde liggende hjemme i skuffen! Han kunne jo ikke vide, at jeg har fået stjålet alle mine kæder sidste år.

søndag den 23. september 2012

Oldgammel miniature


I nærheden af Nykøbing Sjælland ligger Annebjerg, som er et nedlagt sindsygehospital. Nu er der diverse museer på området. Det ene af dem er et glasmuseum, som huser det, der før hed Annebjerg-samlingen. Nu hedder det Hempel Glasmuseum.
Jeg var lidt utilfreds med, at der var så få miniaturer i samlingen, der er meget omfattende.
Til gengæld var de fleste fra det gamle Rom. Den lille blå flacon er kun et par centimeter høj, og de andre antikke glas er ikke meget større.


Det lille glassæt - lidt større end dukkehus-standard - er fra Holmegaards Glasværk.


tirsdag den 18. september 2012

Knud på Æglageret

Æglageret er en udstillingsbygning midt i Holbæk. Det var engang lager for Odense Ægforretning. Den aktuelle udstilling blev vi hurtigt færdig med, men man fristes let til at blive lidt længere på toilettet end strengt nødvendigt. Det er nemlig udsmykket af de kunstnere, som har udstillet i bygningen. Knud syntes bedst om den lille flodhest. Desværre ved jeg ikke, hvem kunstneren er.

mandag den 17. september 2012

Knud på Hørve Station


Eller i hvert fald foran en model af stationsbygningen. Modellen stod i posthuset i Andelslandsbyen lige syd for Holbæk. Men Knud var rent faktisk også i Hørve. På gennemkørsel i hvert fald.
I systuen på museet stod de små hjemmeslavede dukker.

søndag den 16. september 2012

du er nr 6 i køen

er titlen på dette billede.


Vi har været på en lille tur til Holbæk og Odsherred i sidste uge. Vi besøgte bl.a. Galleri Brantebjerg i Nakke, som ligger mellem Nykøbing Sj. og Rørvig. (Der er også noget der hedder Nakke Hage, til Kirstens udelte moro). Det var et flot galleri med udmærkede kunstnere. Dette stoleværk er lavet af Susanne Pedersen, der som det ses på hendes hjemmmeside, laver glimrende malrier i den mere alvorlige genre.

lørdag den 8. september 2012

Bog om Titanias Palads

For nogen tid siden kom der en kommentar til min omtale af Titanias Palads. Kommentaren gjorde opmærksom på en ny bog om dukkehuset. Da jeg kom hjem fra ferie bestilte jeg den straks. Bogen er skrevet af Laura Beatrice Ricks. Det er en børnebog, men det generer jo ikke en gammel børnebibliotekar. Bogen er spækket med informatiner og fotos. Læs mere om den på Den Gamle Skoles hjemmeside, hvor den også kan købes. Fotoet viser den engelske udgave.

fredag den 7. september 2012

Misvisende skilt?

Skulle der ikke hellere have stået : "Ledige sommerboliger"? Hvis det så endda var foderhuse, så var det da mere forståeligt - et helt sæt af caféer. Tilbudhusene er fundet i Lønstrups største rodebutik.


Huset forneden synes at have lejligheder på førstesalen - den ene med altan - og restaurant i stuen. Meget praktisk. Og så stod det i haven ved en økologisk købmand i det nordjyske.

torsdag den 6. september 2012

Vi leger i det hvide sand...

...og bygger flotte slotte. Og kommer der no'en og ta'r vor's spand, så kalder vi på Mor. Eller i dette tilfælde nok Mutti, for der var ikke så mange danske børn i Skallerup Klit, da vi var der. Dette borganlæg må have taget timer at bygge. Vi tog billeder af det på en morgentur, og da havde hverken vind eller vand rørt det mindste ved det.

onsdag den 5. september 2012

Knud som landmåler

Når man kører rundt i lanskabet ved Skallerup, er der en kirke, som man hele tiden får øje på. Ikke så mærkeligt, for den ligger meget højt. Ikke nok med det, den ligger op ad en høj, som når 69 m over havet. Kirrken er Vennebjerg Kirke, og her nyder Knud den fantastiske udsigt fra Geodætisk Instituts landemærke.

tirsdag den 4. september 2012

Knud ved Sct. Knuds Kilde

Man fik nu ikke just indtryk af, at den hellige kong Knud var én af vendelboernes yndlinge. De havde tilsyneladende en del stridigheder med ham. Ikke desto mindre har han en kilde i Hjørring, og den måtte Knud da besøge.
Meget vand var der ikke, men til gengæld en stor sten, så man ikke var i tvivl om, at her var stedet. Knud fylder ikke meget på den, så jeg tog lige et nærbillede, for at bevise, at det lille fnug altså er ham.