onsdag den 27. juli 2011

Fynske boliger

Lige som sidst vi var på Sulegaarden, udstillede Ib Henssel Jørgensen sine fine små husrelieffer.
Her er det foroven en Faaborg-bolig og forneden en Kerteminde-bolig.

tirsdag den 26. juli 2011

Miniaturekunst på Galleri Sulegaarden

Som altid har Galleri Sulegaarden ved Assens udstilling af miniaturekunst i sommermånederne. Vi var en tur derovre i lørdags. Der er det specielle ved udstillingen, at man kan købe værkerne og tage dem med straks. Det gjorde vi i år - mere om det en anden dag.
De her små collager - Kongen og hans mænd? - er lavet af Kirsten Svenstrup. Materialerne siger jo alt om størrelsen.

søndag den 17. juli 2011

Bamse-badet


På en tur til hamborg må man jo forbi StofftierGarten. Denne gang var vi i afdelingen i Europa-Passagen - et frygtelig kedeligt sted i øvrigt. Der var de mest fantastiske tøjdyr, selvfølgelig, men også nogen minibamser fra Teddy Hermann. Roland her i montren fristede, men det blev til Rosa og Reiner. Kirsten købte Reiner, og da vi fik kigget nærmere, var det Heike Boam, der havde designet ham. Hun er en af Kistens yndlings-bamsemagere.
Ænderne ser ret store ud, men det er de ikke, det er bamserne der er små. Rosa er 8 cm høj.
Vi har længe gerne villet have de reklameænder, som urfabrikken Noon bruger, men det er umuligt. De sælges ikke.
Så vi var ikke i tvivl, da vi så ællinger i alle farver i papirbutikken Blendwerk, som ligger på Lange Reihe. Der måtte et par stykker med hjem.

torsdag den 14. juli 2011

Russisk cirkus?

På øverste etage i huset på Koppel i Hamborg havde Kira K til Huse. Hun havde endnu ikke åbnet, så jeg måtte nøjes med vinduesudsmykningen. Kira K er født i St. Petersborg og det bærer hendes ting efter min mening præg af. Jeg ville nok aldrig investere i noget af det, selv om det ikke er så voldsomt, som billederne lader ane. Den lille mand er nok ca. 10 cm høj.

Det skulle da være til biblioteket - hvis det havde nogen penge!

Se Kira K's hjemmeside

onsdag den 13. juli 2011

Hils på the Queen

I Hamborg besøgte vi et hus i Koppel, hvor der boede en række kunsthåndværkere. Mens Kirsten valgte øreringe tog jeg fotos af smykkemagerens arbejdsbord. Når kattens pote og Lizzies hånd er lidt uskarpe, er det fordi de vinker. E. II så vi flere steder, også til salg, men det første sted var i en butik med ting til kæledyr. Jeg troede, at hun var en bideting til hunde!
Måske skulle man have taget et ekemplar med hjem?

tirsdag den 12. juli 2011

Kukure

At der er mange anderledes varer i butikkerne i Tyskland, det vidste jeg allerede. Alligevel blev jeg lidt forbløffet over de to kukure i urmagerens vindue. Vi var en tur i Hamborg i fredags, og urmageren boede på Lange Reihe i St. Georg-kvarteret bag banegåden - et dejligt sted.

Det er ikke let at fotografere gennem glas, men man kan da få et lille indtryk af alpehuset.

lørdag den 2. juli 2011

Min nye hylde

I går fik jeg en ny glashylde til mit grå skab. Det har selvfølgelig ikke meget med miniature at gøre. Men jeg har nu indrettet en forløber for den nævnte antikvitetsbutik i skabet. Ikke alle ting er med, og selv det nye kamera tager lidt dårlige fotos inde i det lille rum. Møblementet er for en stor del ret interimistisk. Men nu kan jeg da nyde mine små skatte.