onsdag den 29. april 2009

Kunstmaler Axel

Jeg var så glad for min franske park, at der lige kommer nogle flere fotos. Jeg er sikker på, at pariserne nu også er udenfor i stor stil. Her er det kunstmaleren, som hedder Axel. Det er nok ret eksotisk i Paris, mon ikke? Hans dragt har med et par små ændringer overlevet fra hans tid som sørøver! Han er købt på Bamsemuseet i Skagen, og han er lavet af en dansk bamsemager, der nu har lagt op. Jeg kan aldrig huske hendes navn, selv om vi har flere af hendes bamser. Jeg tror, at det er Gitte Olsen.

mandag den 20. april 2009

Handibamse

Det er lige før man tror, at sommeren er begyndt, sådan som solen den skinner i denne april måned. Jeg har fået skiftet vinterfrakken ud med cowboy-jakken. Fast knaphulspynt på den er Handibamse. Med i og ikke med y i "handi". Det ville nærmest være grusomt, for bamsen er født uden arme. Så den er ikke bamseverdenens svar på en handyman, men tværtimod handicappet.
Jeg fik ham af Annette, da hun arbejdede i Den gamle By. Hun reddede ham fra skraldespanden, for han kunne jo ikke sælges.
Når man tænker nærmere efter, er han sikkert vores mest berejste bamse. Jeg har taget fotoet, mens jeg havde jakken på i bussen på vej hjem med en taskefuld bamser, der havde været udstillet i Beder. Bussens askebæger gjorde det ud for spejl, så bamsen kom med i (for ham) hel figur.

søndag den 19. april 2009

På æselryg

Ikke alle bamser transpoterer sig særlig sofistikeret. Jeg syntes, at et æsel passede godt til min lille "outback bear" Davy fra Amerika. Marjorie Engelhardt har syet ham. Her er der også kommet et ekstra dyr, nemlig et lille får. Resten ag dyrene er fra Kvickly's legetøjsafdeling.

lørdag den 18. april 2009

Skovturen

Her er skovturen, som elgen uventet optrådte i. Colaerne er kommet på bordet, men madkurven er endnu ikke pakket ud. Forrest til venstre sidder Oluf fra Bornholm.

fredag den 17. april 2009

Gør det noget, at der er lidt ekstra i montren?

Da jeg hentede mine bamser i Harlev, så jeg straks, at der var kommet nye indslag i udstillingen. Et af dem var faktisk en sej bamse med motorbriller og læderjakke. Han var dog lidt større end mine normale bamser, så han er ikke kandidat til flyet på El-Museet. Men udseendet er helt korrekt. Denne lille elg, som stod midt i skovturen, passer derimod fint i størrelse. Og han er også ret sjov.

onsdag den 15. april 2009

Også i luften

På El-Museet havde de også en fin lille model af Ellehammers fly fra 1906. Der mangler desværre en pilot i sædet. Her ville en minibamse bestemt tage sig ud. En lille læderhjelm ville være klædelig. Og motorbriller selvfølgelig. Til højre det tomme sæde.

tirsdag den 14. april 2009

Tilbage igen

Jeg har nødtvunget måttet holde pause fra blog'en. Min øjenlæge forbød mig at læse og bruge pc i en hel uge. Så derfor ingen fotos fra udstillingen i Harlev, som jeg tog ned den sidste dag i marts. Så blev det påske, og jeg har ikke haft tid. Men nu tager jeg revanche!
I påsken var vi på El-museet i Tange. Der havde de denne model af en gammel sporvogn. Den kunne mine bamser godt tænke sig en tur i, og størrelsen passede nogenlunde. Men den stod sikkert bag glas, så det må de nøjes med at drømme om! Et ekstra plus, at der står Berlin på den. Vores næste rejsemål.