mandag den 30. juni 2008

Døre og vinduer



Jeg har noget med at fotografere døre og vinduer. Det fremgår klart af min Flickr konto. Så her er et par nye - i miniature!

Indenfor ruderne er badeværelset. Måske lidt indiskret af mig?

Husets beboere har nok været lidt vilde. I hvert fald mangler det ene gelænder.

lørdag den 28. juni 2008

Gammelt hus i Rønne

Vi var faktisk på Bornholm Museum i Rønne, og jeg fik set dukkehuset. (Se bloggen 12. februar og link til museets omtale af huset). Det viste sig, at det stod ret dårligt på et mørkt loft, hvad man også ser på billederne derfra. Bygmesteren har ikke kendt så meget til bornholmsk byggeskik. Bornholmsk bindingsværk har ikke tværstivere.

fredag den 27. juni 2008

På kanten

Her ses de fire små bamser på kanten af en stor slugt. I hvert fald i forhold til dem. Det er Kirsten, der har taget fotoet. Lille Ib og Rut er købt i "Bamsehuset", som ligger nær Gudhjem. Rut er åbenbart bange for de byger, som meteorologerne hele tiden truede med. Hun går ingen steder uden sin smarte regnfrakke. Hun er af den type, som man også tit kan købe hos søstrene Greene, men Ib har jeg ikke set magen til før.

torsdag den 26. juni 2008

Her kommer Olle og Lasse og Rut

- og lille Ib. Selvfølgelig købte jeg mere end én bamse på Bornholm. Jeg købte fire. De hedder Oluf, Ib, Rut og Lars. Kendere af Bornholms kirker vil vide hvorfor. Her er de på geologisk ekskursion til Gule Hald ved Listed mellem Gudhjem og Svaneke, hvor de studerer den bratte overgang mellem en diabasgang og svaneke-granit. Kirsten købte en enkelt bamse, som ikke var med på denne tur. Han hedder Knud.

onsdag den 25. juni 2008

3 x Holland - på Bornholm

Fra vores ferielejlighed havde vi udsigt til den allerstørste af møllerne, en såkaldt hollænder - af indlysende grunde. Gudhjem mølle er ikke alene Bornholms største, men Danmarks største mølle. Den lille hvide bjørn er købt i Rønne hos "Farmor" - jeg husker ikke, hvad forretningen hed helt nøjagtig. "Farmor" vidste ikke, hvor bamsen stammede fra, men da jeg læste ordet "Holland" på dens tag, gav det god mening for hende. Hendes mand var nemlig hollænder, så han havde jo nok taget den med herop. Hun havde også de små gule træsko, og dem måtte han da have med.



Eller skulle man kalde dem Clogs! Endnu et billede i serien stor og lille. Møllen skimtes i baggrunden.

tirsdag den 24. juni 2008

Mere stor og lille - møller

På Bornholm er der hele 16 vindmøller, men denne her er nu den eneste som endnu fungerer. Det drejer sig om Aarsdale mølle, som her ses i hele 3 udgaver - hvis man ser godt efter. Kirsten er faktisk også med på billedet.



Et lidt større foto af den lille mølle:


Læs om møller på Bornholm her

mandag den 23. juni 2008

Hjemme fra Bornholm

Nej, jeg har ikke glemt min blog. Jeg har bare været 14 dage på ferie på Bornholm - uden computer. Det her billede er taget i vores lånte ferielejlighed i Gudhjem. Den viste keramik er fra den eneste endnu aktive kramikfabrik i Rønne, nemlig Michael Andersens. Det er min den lille. (Surprise surprise). Den er ca. 2,5 cm høj. Modellen er selvfølgelig Bornholms største rundkirke, Østerlars kirke.
Læs om Bornholms kirker her

tirsdag den 3. juni 2008

Heksen og soldaten

Heksen havde jeg købt et par år inden udstillingen løb af stablen - i en gavebutik i Jelling. Soldaten ledte jeg længe efter. Da jeg endelig fandt ham i en genbrugsbutik - vistnok i Jægergårdsgade - blev jeg helt urimeligt glad. Det skulle ikke blive sidste gang i HCA-året!

mandag den 2. juni 2008

Et stykke af havet


Her er hele montren med Den lille havfrue. Det forestiller et stykke af havet med havbund forneden og vandspelj foroven. Da den var udstillet hørte jeg en pige sige til sin mor: "Det ligner faktisk, at det er nede under vandet!" Det ses ikke helt så godt på et billede.