mandag den 31. marts 2008

Bamser på farten

Jeg er ved at være klar til bamseudstillingen i Skødstrup. Diverse transportmidler i bamsestørrelse er allerede kørt derud - uden førere. De står derude og venter på alle disse her, der ligger klar til at drage ud for at tage plads i både, på cykler, på tog eller i klapvogne. På onsdag går det nordpå!

lørdag den 29. marts 2008

Liten Karin

I Danmark er næsten alle legetøjsbutikker Fætter BR, Toys'r'us eller Legekæden. De ligner allesammen hinanden, og de har de samme varer. Her i Århus har vi dog et par undtagelser, og der findes jo heldigvis også netbutikker og auktioner. Det er typisk for Danmark på rigtig mange områder indenfor butiksverdenen. Helt anderledes er situationen, hvis man kommer til f.eks. Tyskland eller Sverige. I Haga lå denne fine legetøjsbutik. At de også havde miniatureting fremgår af vinduet over forretningen, hvor jeg spottede et dukkehus. Jeg fik 6 små tallerkner med hjem.

fredag den 28. marts 2008

Ko i fåreklæder

Kyllinger, æg og høns, påskeliljer og alt muligt gult, det er bare påske, og det så vi overalt i Göteborg. Men hvor var påskelammene blevet af? Dem så vi ingen af i år. Det eneste, der kom tæt på, var denne forklædte ko, som stod i et Haga-vindue.

torsdag den 27. marts 2008

Farlig ferie?

For dog at have lidt påskepynt tog jeg denne lille fyr med til Göteborg. Han fik en tilsyneladende ret farlig placering! Heldigvis havde vi ingen pile. Faktisk er han jo ingen påskeHARE, men en kanin. En Easterbunny, måske? Skikken med påskeharer er slet ikke dansk, den er tysk, men nu ser man dem jo allevegne. Ham her lagde nu ingen æg. Han nøjedes med at se sød ud.

tirsdag den 25. marts 2008

Påskehekse?

Hvad gør alle de små hekse i butikkernes vinduer?, spurgte vi hinanden, da vi gik rundt i Göteborg. Det er da forkert årstid! Nej, ikke i Sverige, viste det sig.:

Skärtorsdagen: I samband med stora helger trodde man att onda krafter var aktiva. Häxor och trollpackor (påskkärringar) for iväg på sina kvastar på skärtorsdagsnatten till Blåkulla eller Häcklefjäll för att möta djävulen. På 1600-talet trodde man så mycket på detta, att kvinnor dömdes för häxeri och brändes på bål. Än idag kryllar det av små gulliga påskkärringar och påskgubbar nästan överallt i Sverige. Istället för att fara till Blåkulla delar de ut påskkort och får godis eller småpengar tillbaka.
Det står på en side om svenske påsketraditioner. De fleste påskkärringar havde nu tørklæder. Det gjaldt også de udklædte børn, jeg så på gaden. For ikke at tale om dem, som i skøjtehallen gjorde is i stand iført gule tørklæder og forklæder og skriglilla spande! Påskelørdag eller påskafton er der nogen, som skyder fyrværkeri af. Det hørte vi også. Tænk, at vi aldrig før har hørt om disse skikke.
Læs om svenske påskeskikke her

mandag den 24. marts 2008

Kommoder til salg

Vi er netop kommet hjem fra påskeferie i Göteborg. Vi var deroppe i en uge først og fremmest for at se VM i kunstskøjteløb. Vi boede lige op og ned ad det maleriske Haga-kvarter. Noget af det første jeg så på vores sne- og stormplagede shoppingtur mandag var disse små kommoder. De var udstillet i vinduet hos Birgittas hvarjehanda i Haga Nygata 10. Inden vi tog hjem sikrede jeg mig, at én af kommoderne kom med til Danmark. Den kan nu ikke rigtig ses på billedet. Jeg vender tilbage med flere påskebilleder i den næste uges tid.
Se hjemmesiden Haga Shopping

onsdag den 12. marts 2008

Et torv i Aalborg

I kantinen på Aalborg Bibliotek så jeg dette maleri. Det hedder "Et torv med huse i min by" og er malet af Carla Thonsgaard i 1979. Jeg kan slet ikke stå for det. Biblioteket havde et mindre af samme maler, og vores vært fortalte, at de også havde et af Knud Erik Færgemann. Det så jeg desværre ikke, for ham kan jeg rigtig godt lide. Begge hører de til de naivistiske malere.
Læs om danske naivister her

lørdag den 8. marts 2008

Boghus


I går var hele personalet (næsten) fra Åby Bibliotek på studietur til Aalborg og Nørresundby. Denne skulptur var på Nørresundby Bibliotek. Den står ovenpå en reol, og bøgerne er i naturlig størrelse.

torsdag den 6. marts 2008

Færdig med Wiki

Jeg knoklede videre med min artikel, men kom først nogen vegne, da Kirsten over skulderen anbefalede mig at bruge den toolbar, der er på redigeringssiden. Hvor tumpet kan man være? Den stod der jo ikke noget om på "kom hurtigt i gang"-siden. Kun noget med en masse koder. Dem var der jo så ingen grund til ar lære. Jeg fik også lavet det andet, som jeg venligt men men bestemt var blevet bedt om. Jeg fandt med møje og besvær ud af at lave eksterne links og få billedet til at sidde korrekt. Da jeg endelig selv var tilfreds, gik der ikke 5 min, før nogen havde rettet min artikel yderligere til, slettet et par interne links og tilføjet nogen andre og bestemt en kategori! Sådan! Det føltes virkelig som 2.0 det her!

onsdag den 5. marts 2008

Wikipedia

Jeg har nu endelig fået Cederholms bamsebog (Se mine bøger på Library Thing) selv. Med den i hånden og min egen viden om Schuco-bamser fik jeg fremstillet en artikel i Wikipedia og også få uploaded et billede. Det er ret svært, at skrive i Wiki, så jeg nøjedes med den rå tekst - til en start. Det kom jeg nu ikke godt fra! Der var ikke gået 5 min, før jeg blev bedt om at formatere, og også lige skrive en indledning. Det er klart, at man først skulle have prøvet sandkassen. Den er bare endnu sværere at gå i lag med! Så finpudsningen kommer, når jeg får tid til det - og finder ud af det! Har andre nogen erfaringer?

Min artikel kan ses HER

søndag den 2. marts 2008

Garth - the gardener

Lille Garth, som ankom i en lille grøn hjerteæske, hentede jeg på posthuset i går. Han kommer fra Holland, hvor Tessa Altenburg har lavet ham for 1½ år siden - helt præcis. Hun kalder sine bamser Bright Bears.

lørdag den 1. marts 2008

Skolestuen

Fangerne er også mestre for denne lille dukkeskole.