søndag den 27. januar 2008

Før det rigtig tog fart

I december 2003 lavede jeg en side med efterårets nyanskaffelser af bamser og miniting til én af vores venner, en bamseentusiast. Her er hvad jeg skrev om dette billede af de nyeste bamser: "Gul bamse fra Helsingør, Knapbamsen, bamse fra Tivolis julemarked, lille pandabamse, bamsefrøken med bamsehjemmesko, tørklædebamse fra Helsingør, håndlavet bamse fra Ridehusets julemarked og foran en lille bamse-baby.
Den stribede skål er fra antikmessen i Rødekro". Bamsen med hjemmeskoene er købt på julemarked i Nyhavn, og den er svensk. Den er lavet af den kendte bamsemager Barbara Bukowski. I februar 2004 købte jeg min første bamse på Ebay, og det hele tog fart.

onsdag den 23. januar 2008

Vores første gamle bamse

Billedet er fra 2003 (før digitalkameraet!), og bamsen her er den første antikke bamse, vi fik. Og så endda en Steiff! Den har skam også knappen i øret. Kirsten købte den på en antikmesse. Nu har vi flere Steiff bamser, og benovelsen har fortaget sig lidt. Jeg samler slet ikke på dukker, men den lille porcelænsting her, kunne jeg ikke stå for. Hun hedder Elisabeth, ligesom min dengang meget lille nieces dukke. Sengen og stolen er også antikke.

mandag den 21. januar 2008

Askepots glassko

Det er ikke kun Colleen Moore's eventyrslot, der har et par Askepot-sko én miniature. De sælges faktisk på Ebay. Jeg var helt sikker på, at jeg skulle købe dem, da jeg så dem. Jeg kunne ikke være til stede, da auktionen sluttede og bød 8£. Inden jeg fik tænkt mig om, var jeg overbudt. Jeg syntes ikke, at jeg ville give mere, så jeg begyndte at lede i sælgerens "butik" for at se, om der skulle være flere. 41 sider senere fandt jeg dem. Der var vistnok 49 par, og der var en "Køb nu" pris på 5£! Det kan da kaldes en vellykket eftersøgning. Jeg købte straks skoene og syntes, at jeg godt kunne få råd til en lille ting mere! Skoene er endnu ikke kommet.

søndag den 20. januar 2008

Kirstens yndlingsbamse




Kirstens yndlingsbamse er faktisk en Omi-bear. Han hedder Cedric, og læg lige mærke til hans øjne. De fleste små bamser har helt sorte øjne, men ham her har gammeldags brune glasøjne med en sort pupil.

torsdag den 17. januar 2008

Sunny fra Tasmanien

Faktisk var vi ikke helt sikre på, hvem der skulle have Bitzy, men da Kirsten så lille 5 cm "store" Sunny, var hun sikker på, at det var hendes januar-bjørn. Det er en Omi's Bear lavet af Marianne Wagner, som faktisk er mor til Esther Pepper, som har lavet Fenn. Så Sunny kommer altså også fra Tasmanien. Der er åbenbart en større indvandring dernede fra i disse år! Vi har allerede 3 Omi's Bears. ( Se Bert 9. november 2007). Sunny sidder i en solsikkeplante.

Nye bamser

I dag hentede jeg Fenn på posthuset. Det er bare den allerfineste bamse. Der var også kommet en ny lille Issybear. Hende kan man se herover. Hun hedder Bitzy.

søndag den 13. januar 2008

Peter Bull og Theodore



Den engelske skuespiller Peter Bull udgav i 1969 bogen "Bear with me", og var dermed én af de første voksne, som offentlig erkendte, at han var vild med bamser. Han rejste altid rundt med en lille minibamse ved navn Theodore. På et tidspunkt blev der lavet et antal kopier af Theodore. Jeg er så heldig, at jeg har en af dem i min samling.

tirsdag den 8. januar 2008

Årets første bamse

Fenn er årets første bamsekøb. Han er fra Hobart på Tasmanien, hvor vi allerede har købt flere bjørne. Kirsten har også én fra denne bamsemager, Esther Pepper, som kalder sine bamser Aerlinn Bears. Fenn er 8 cm høj. Nu venter jeg spændt på, at han skal komme.

mandag den 7. januar 2008

Mere Sverige

Kirstens slagbænk kan ganske vist ikke passe her, men jeg kom til at tænke på minibyen Nasareth, da jeg skrev om den. Den ligger ved Åkrabergs trädgård i Halland. Byen er bygget i målestokken 1:7, så husene er større end et standard-dukkehus. Vi besøgte byen i august 2006, og den så nu ret lille ud. Find link i menuen til højre.

søndag den 6. januar 2008

Julen for alvor slut

I dag er det Helligtrekongers dag og dermed er julen efter gammel tradition definitivt slut. Vores nisser har været på ferie på Tilst Bibliotek, og for resten har vi ikke så meget julepynt, men det lidt der var er kommet ned i dag. Det gælder også min julekrybbe, eller rettere det, der engang skal blive min julekrybbe. Forløbig har jeg de hellige tre konger, en kamel, et får og en engel. De vise mænd fra Østerland købte jeg i Lønstrup på vores wellness-weekend i Skallerup Klit. Næste år skal jeg have nogle flere figurer.

lørdag den 5. januar 2008

Cody & Co

Kirsten bryder sig overhovedet ikke om miniatureting - kun minibamser. Derfor har hun alligevel investeret i denne lækre svenske slagbænk til de små. Bamserne på bænken er, ud over Smidge helt til højre, en lille bamsemor købt på en bamsemesse i Flensborg, i midten Tucker lavet af Lori Wright i Californien og til venstre Cody, som er en Bearlissimo Bear lavet af Nam Dinnar i Australien.

fredag den 4. januar 2008

Smidge

Faktisk var Kirsten først til at købe en Issybear, hvad der gjorde mig ret misundelig. Det er jeg lidt endnu, for hendes Smidge er rigtig fin. Det er ikke til at se det på billedet, men han er altså kun godt 8 cm høj! Min Hobnip er lidt større. Det er Kirsten, der har taget fotoet.

torsdag den 3. januar 2008

Pianisten

Så er julen slut på Lystrup Bibliotek, og jeg hentede de små bamser hjem i dag. Her er et billede af den berømte duo fra The Bear Cave, og denne gang kan man også se pianisten. Hans navn er Hobnip, og han er en Issybear, Det kalder Carole Richardson sine håndlavede bamser. Hobnip er lavet i England.