mandag den 31. december 2007

Godt nytår!

Champagneproppen er sprunget, og der er godt gang i fyrværkeriet. Det er lige efter midnat på The Bear Cave. Alle ønskes et rigtig godt nytår!

søndag den 30. december 2007

Festen er i gang

Nytårsfesten i The Bear Cave er allerede godt i gang. Bamsen i midten er Charles, syet af Julie Dawn i England. Han var én af mine første kunstner-bjørne, og jeg købte ham for mine fødselsdagspenge i 2004. Damen med kurven hedder Franca. Hun er fra samme tid, men er lavet i Tyskland af Heidrun Jasch-Bürger.

lørdag den 29. december 2007

Eventyrslot

Jeg må tilstå, at jeg overhovedet ikke ejer alle de bøger, som jeg har sat på Library Thing. Jeg kender de fleste, men et par satte jeg på, fordi de så interessante ud. Én af dem, som handler om Colleen Moore's eventyrslot, har jeg senere erhvervet på Ebay. Slottet er em hel skattekiste af miniaturer med eventyr som tema. Alt er bygget i 1:12. På billedet er det prinsessens soveværelse.

fredag den 28. december 2007

Miniaturekunst

For en måned siden sendte jeg Kirsten et link, som hun ikke gad have. Jeg havde nok også lovet lidt meget, da jeg omtalte Stettheimer-huset i New York. Huset har ganske vist ægte kunst på væggene, men det kunne man nu ikke se på billedet på hjemmesiden. Nu har jeg scannet et billede fra en af mine dukkehusbøger. Her i salonen ses kunstværker af bl.a. Marcel Duchamp, Gaston Lachaise og Alexander Archipenko. Er der mon gjort klar til nytårsfest i 20'er-stil?

mandag den 24. december 2007

Glædelig jul


Christmas Decorations
Originally uploaded by bazl

Med det ventende juletræ i det gamle amerikanske dukkehus siger jeg god juleaften til alle (???) mine blog-venner.

søndag den 23. december 2007

Juleræs?

Netop i år er der nok ikke helt det samme ræs, som når fridagene op til jul er lidt færre. Men den her bamse med løbehjulet ser da ud til at have vældig fart på rundt om juletræet. Er det mon julemandens hjælper?

fredag den 21. december 2007

Så går vi mod lysere tider

Her er beboerne virkelig med på den nye trend med lys over det hele. Men det er nu mere smagfuldt end mange huse i naturlig størrelse. Heldigvis sørger naturen selv for mere lys fremover.

onsdag den 19. december 2007

En tur på karrusellen

I vores decemberferie i sidste uge var vi på juleindkøbstur til Flensborg. Dernede er der jo ingen jul uden en karrusel, og vi så både én i normal størrelse og denne lille dukkemodel. Den snurrede lystigt rundt i en af gårdene på Rote Strasse. Det er Kirsten, der har taget billedet. Flere fotos fra turen kan ses på hendes Flickr-konto. Se sideelement med hendes konto.

tirsdag den 18. december 2007

Juletræet hentes

Der er nu ikke engang en uge til juleaften, så det må være på tide at få juletræet i hus for bamsefamilien. Godt det ikke er mig, der skal stå derude og sælge træer! Jeg er forkølet nok i forvejen. Men heldigvis er han da klædt godt på.

mandag den 17. december 2007

Julemarked

Så er vores december-ferie slut, og vi har en slutspurt med 6 arbejdsdage, før vi kan holde juleferie. I den forløbne uge har vi været på diverse julemarkeder, men mine bamsers på Lystrup Bibliotek kan nu næsten måle sig med dem, synes jeg da selv!

søndag den 16. december 2007

Ild i kakkelovnen

I eventyret om Klodshans hævder prinsessen at stege hanekyllinger i den gloende kakkelovn. Så det er vel meget passende at gøre det i vinterens kulde? Klodshans vil da nok også have let ved at finde pløre og døde fugle på denne årstid. I hvert fald tager han på dette billede afsted på sin gedebuk i et hvidt julelamdskab.

tirsdag den 11. december 2007

Villa Villekulla - nu på video

Jeg har nu fået en konto på You-Tube og uploaded en video.

mandag den 10. december 2007

Flyvende kufferter

I går hørte jeg i nyhederne, at mange kufferter, som flyver rundt i verden, ikke nødvendigvis ankommer sammen med ejermanden. Ikke så sjovt, hvis skiundertøjet eller julekjolen lader vente på sig! De problemer har denne unge mand fra H C Andersens eventyr ikke. Han flyver jo i sin. Lad mig lige minde om, hvordan det gik med kufferten til sidst. Den unge mand foranstaltede et mægtigt fyrværkeri, og en gnist antændte kufferten, som brændte op. Prinsessen var tabt for altid. Så pas lige på!

lørdag den 8. december 2007

Fatter på julemarked

Det er helt klart, at fatter her har været på julemarked. Ud over æblerne har han både grankrans og julegave med hjem.

fredag den 7. december 2007

Jul med HCA

I 2005 havde vi ikke Bamsehuset fremme på Åby Bibliotek. Dengang stod alt i H C Andersens tegn. Hver måned havde vi et nyt tableau med et nyt eventyr. I december havde vi dem næsten alle sammen i en speciel formindsket juleudgave. På billedet er det Kejserens nye klæder.

torsdag den 6. december 2007

Lys over land

Det vanskelige med bamsehuset er, at få det ordentlig belyst. I alle årene har jeg tænkt på at få indlagt el, men det er jo ikke så ligetil. Et år prøvede jeg med cykellygter, men de lyste nu ikke i mange timer, før batterierne skulle skiftes. For det meste har der ligget en julekæde ovenpå, men den gik helt i sort forleden. Så nu er der kommet en ny med dioder. Energibesvarende, siger Lone. Men den lyser nu heller ikke så meget. Så bamserne lever stadig i vinterhyggelig halvmørke. Men nogen gange skinner solen.

onsdag den 5. december 2007

Helt ud i det blå - eller grønne?

I går fik Lystrup så besøg af en flok minibamser med forskellige december-gøremål. Som vanligt tog jeg nogle fotos. Dog med forhindringer! Batteriet i mit fotoapparat døde, før jeg var færdig, men jeg fik da en del billeder. Da jeg havde pause i Åby, ville jeg lige se dem. Så var der nogle andre fotos på apparatets hukommelseskort, som lige skulle slettes. Men - oh ve oh skræk - jeg kom til at slette hele indholdet! Heldigvis har Kirsten hentet et program, som kan genskabe billeder, som er slettet. Det gjorde hun så, og billederne er reddet. Sådan da! For nogle af dem mangler dele, andre er lidt mixede. Dette billede ser f.eks. ud som om, jeg har leget med noget funability. Det er taget gennem montrens rude, så genskinnet er ægte. De to bamser er på vej hjem med deres juletræ. De er altså begge to grønne i virkeligheden. Lidt sjovt foto, ikke sandt?

tirsdag den 4. december 2007

Her er Guldlok

I soveværelset finder bjørnene et farligt rod - og Guldlok! Gad vist om hun også har pakket et par gaver ud? Det må jeg vist have med næste år. Bogen på hendes mave er eventyret om Guldlok og de tre bjørne.

mandag den 3. december 2007

Jazz-klubben

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

The Bear Cave er den jazz-klub, som fra i morgen vil fejre nytårsaften i Lystrup Biblioteks montre. Jeg havde egentlig troet, at det var en klassisk koncert, men det viste sig, at der var en hel fest i gang! Skiltet har jeg lavet med et af de foreslåede steder. (Klik på billedet for at se hvor). Jeg prøvede både at sende direkte til bloggen og paste en kode ind, men det gav helt samme resultat.

En plakat for arrangementet fik jeg også flikket sammen på Flickr. Det var en smule besværligt. Ikke mindst fordi Explorer hele tiden lukkede ned. Jeg er bange for, at der er kommet noget forkert på pc'en!

søndag den 2. december 2007

Stuen i bamsehuset

...efter Guldloks besøg! Her er, hvad bamserne kommer hjem til i deres ellers så hyggelige stue.